Šijanska cesta 452100 Pula, Hrvatska
+385 (52) 356 500brioni@brioni.hr

jednodnevni izlet na goli otok i sv.petar brioni pula

JEDNODNEVNI IZLET GOLI OTOK I SV.GRGUR

Vodimo vas na jednodnevni izlet na Goli otok i Sv. Grgur!

 

DATUM PUTOVANJA: 27.7.2024. (Subota)

POLAZAK: 7:00 h AK Pula  

MOGUĆNOST UKRCAJA: Etradex, Vrata Jadrana

OKUPLJANJE GRUPE ZA POVRATAK: 19:00 h

 

Detalji izleta:

Krećemo iz Autobusnog kolodvora Pula u 7:00 h. Ukrcavanje je moguće na Etradexu i Vratima Jadrana. Nakon upoznavanja s pratiteljem putovanja, krećemo prema Sv. Jurju uz kraća zaustavljanja. U Sv. Jurju nas čeka brod Mala Maris s kojim ćemo nastaviti naše putovanje prema Golom otoku. Nakon dolaska na Goli otok, slijedi organizirani razgled gdje ćemo se upoznati s intrigantnom poviješću otoka. Nakon razgleda, organiziran je ručak na brodu. Nakon ručka, nastavljamo plovidbu prema Sv. Grguru. Na Sv. Grguru slijedi razgled otoka, gdje ćemo saznati više o njegovoj povijesti kao ženskog političkog zatvora. Nakon razgleda otoka, imat ćete slobodno vrijeme za opuštanje i kupanje. Okupljanje grupe za povratak planirano je u 19 sati, a povratak u Pulu u večernjim satima.

 

Zanimljivosti o Golom otoku

U središtu Jadranskog mora, smjestio se Goli Otok, poznat po svom surovom i putom krajoliku s vrlo malo vegetacije. Nazvan "hrvatskim Alcatrazom" zbog svoje izolirane lokacije, Goli otok nosi tešku povijest kao politički zatvor u bivšoj Jugoslaviji. Od 1949. do 1956. godine ovdje su bili smješteni protivnici težima Josipa Broza Tita. Ovdje su se zatvorenici suočavali sa strogim pravilima, prisilnim radom i nepovoljnim okolnostima. Nakon 1956. godine zatvor je korišten za kriminalce sve do 1989. godine. Danas je Goli otok popularno turističko mjesto koje gostima pruža priliku istražiti napuštene zatvorske strukture i otkriti više o njegovoj mračnoj prošlosti.
 

 

Zanimljivosti o Sv. Grguru

U bivšoj Jugoslaviji otok Sv. Grgur bio zatvor za političke zatvorenice, gdje su žene bile izložene okrutnom tretmanu sličnom onom na Golom otoku. Otok je bogatiji vegetacijom u usporedbi s Golim otokom te je poznat po svojim mirisnim biljkama i autohtonim vrstama ptica. Brojna arheološka nalazišta na otoku svjedoče o njegovoj slavnoj prošlosti. Danas je otok savršeno mjesto za kupanje i ronjenje zbog svojih prekrasnih plaža i čistog mora. Uživajte u prirodnim ljepotama otoka i opustite se u mirom okruženju koje nudi predah od svakodnevice.
 

 

jednodnevni izlet na goli otok i sv.petar brioni pula

REZERVACIJA IZLETA

Rezervacija se potvrđuje uplatom u poslovnici agencije Brioni Pula Trg I. istarske brigade 1, 52100 Pula ili uplatom putem internet bankarstva, uz navođenje sljedećih podataka u opisu plaćanja: ime, datum polaska i naziv izleta.

 

RADNO VRIJEME:

PON - PET 8:00 - 16:00 

SUB 8:00 - 13:00 

 

 

CIJENA IZLETA

85 EUR 

ŠTO UKLJUČUJE CIJENA JEDNODNEVNOG IZLETA?

prijevoz autobusom turističke kategorije, pratitelja putovanja, vožnju brodom od Sv. Jurja do Golog otoka i Sv. Grgura, lokalnog vodiča za razgled otoka, piće dobrodošlice na brodu, ručak i piće uz ručak, troškove jamčevine, organizacije i prodaje

ŠTO NIJE UKLJUČENO U CIJENU JEDNODNEVNOG IZLETA?
  • ulaznice za individualne posjete, paket putnog osiguranja, skretanje s rute, sve što nije navedeno pod „Što uključuje cijena jednodnevnog izleta?“
PLAĆANJE IZLETA:

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA: kartično u poslovnici Brioni Pula na autobusnom kolodvoru u Puli, Internet bankarstvom, linkom putem WsPay sigurnosnog sustava za online autorizaciju kreditnih i debitnih kartica.

NAČIN PLAĆANJA: iznos izleta moguće je platiti u obrocima do 6 rata bez kamata i naknada.

 

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 40       

                        

Za potvrdu rezervacije izleta potrebno je izvršiti uplatu.

Sjedala u autobusu se dodjeljuju prema redoslijedu prodaje.

Realizacija izleta neće biti otkazana zbog promjene vremenskih uvjeta, uključujući kišu.

U slučaju da putnik ne može sudjelovati na putovanju, druga osoba može putovati umjesto njega/nje, uz prethodno obavještenje agencije o promjenama.

Završne informacije o polasku bit će dostavljene 24 sata prije putovanja.

Garantiramo povrat uplaćenog novca u cijelosti u roku od 3 radna dana u slučaju otkazivanja putovanja od strane agencije.

CAPTCHA slika
Gore navedeni kod upišite u kućicu ispod
SAZNAJTE ODGOVORE NA ČESTO POSTAVLJANA PITANJA (FAQ) 👇

1. Koja je minimalna broj putnika potreban za organizaciju izleta?

Minimalni broj putnika potreban za organizaciju izleta je 40 osoba. U slučaju nedostatka minimalnog broja putnika, putnici će biti obaviješteni usmeno ili pismeno najkasnije 2 dana prije planiranog putovanja.

2. Kakva je politika agencije u vezi s cijenama ulaznica i fakultativnih izleta?

Putnička agencija Brioni Pula ne preuzima odgovornost za eventualno povećanje cijena ulaznica ili fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa. Plaćanje u autobusu nije moguće; uplatu je potrebno izvršiti prije putovanja kako bi se osigurala rezervacija.

3. Koja su ograničenja i uvjeti za razgled gradova i povijesnih lokaliteta?

Razgled gradova i povijesnih lokaliteta moguć je samo uz lokalnog stručnog vodiča. Vođenje od strane neovlaštenih osoba zabranjeno je zakonom. Molimo imajte na umu da voditelj putovanja nije stručni vodič.

4. Kakva je politika u vezi s promjenama programa putovanja?

Putnička agencija Brioni Pula ne snosi odgovornost za eventualne promjene u programu putovanja koje su dobivene usmenim putem. Tijekom putovanja, agencija zadržava pravo izmjene itinerara ako je to potrebno, ali se obvezuje program ispuniti u cijelosti.

5. Koja su pravila vezana uz vozače i vremenska ograničenja?

Putnička agencija i prijevoznik Brioni Pula pridržavaju se pravila i propisa "Zakona o vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu", uključujući vremenska zaustavljanja na odmorištima i dnevne odmore vozača te maksimalno zauzeće autobusa u danu.

6. Koja su pravila vezana uz polaske i ukrcaje?

Polasci i ukrcaji su isključivo s mjesta navedenih u programu, osim ako program ne navodi drugačije.

7. Koja je politika u vezi s izgubljenim ili oštećenim osobnim stvarima?

Agencija neće biti odgovorna za izgubljene, oštećene ili ukradene osobne stvari putnika koje su ostavljene u prijevoznom sredstvu ili na odredištu.

8. Tko nadgleda organizaciju sajmova?

Organizacija sajmova podleže gradskim vlastima i lokalnim turističkim uredima, koji osiguravaju pravilno vođenje i provedbu događaja.

9. Je li program prilagođen osobama s ograničenom pokretljivošću ili onima koji zahtijevaju WC u autobusu?

Nažalost, program nije prilagođen osobama s ograničenom pokretljivošću ili onima koji zahtijevaju WC u autobusu. Molimo vas da uzmete u obzir ove činjenice pri planiranju vašeg sudjelovanja.

10. Kako su raspoređena sjedala u autobusu?

Putnička agencija Brioni Pula osigurava sjedeća mjesta u autobusu, ali nema utjecaja na raspored sjedenja ili mogućnost rezervacije istih. Sjedala se dodjeljuju na temelju dostupnosti pri dolasku na polazišnu točku.

11. Što ako dođe do promjene cijene ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika?

Putnička agencija Brioni Pula zadržava pravo promjene cijene u slučaju promjene kalkulativnih elemenata ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika. Također zadržavamo pravo otkazivanja putovanja 5 dana prije polaska u takvim situacijama. Naš cilj je osigurati optimalno iskustvo za sve sudionike, stoga vas molimo za razumijevanje u slučaju potrebnih promjena.