KRALJEVICA i BAKAR

 

DATUM: 16.10.2022. (nedjelja)

 

POLAZAK: u 7,00 SATI SA AUTOBUSNOG KOLODVORA U PULI, POSTOJI MOGUĆNOST UKRCAJA NA VRATIMA JADRANA

 

Nakon dolaska u Kraljevicu kreće se na pješačenje obalnom šetnicom do Bakarca. Ta se šetnica naziva put tunera. Tunere su bile promatračnice i trebalo se popeti na vrh i od tamo promatrati tune. Kada bi bile uočene, izdavale bi se pravovremene zapovijedi za zatvaranje mreža. Danas je čitav prostor bakaračkih tunera skupa sa stražom zaštićen kao etnološka zona. Od 1977. godine tunera više nije u funkciji. Nakon pješačenja slijedi posjeta dvorcu Nova Kraljevica.

Od tamo se ide prema Bakru i kreće u obilazak grada, gdje će se vidjeti Turska kuća, biskupija, Frankopanski kaštel. Oni koji su spremni za još hodanja mogu otići na obližnji vrh Sopalj od kuda se vidi cijeli Bakarski zaljev. Po završetku obilaska ručak će biti organiziran u nekom restoranu. Prije polaska mora se obavezno probati bakarsku tortu ili bakarske baškotine. Povratak u Pulu oko 21,00 sat.

Cijena putovanja formirana je na bazi min. 30 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih agencija zadržava pravo na povećanje cijene izleta ili otkazivanje. Prijave za izlet moguće su najkasnije dva dana prije polaska na izlet. Rezervacija se potvrđuje uplatom u poslovnici agencije Brioni Pula, autobusni kolodvor, Trg 1. istarske brigade 1, 52100 Pula. Radno vrijeme 8,00 - 16,00 sati, subotom 8,00-13,00 sati. Prilikom organizacije i same provedbe programa poduzete su sve mjere zaštite putnika i djelatnika kako nalaže HZJZ.

CIJENA IZLETA

160,00 kn - 21,24 EUR-a 

CIJENA UKLJUČUJE:

- prijevoz autobusom visoke turističke klase

- pratitelja putovanja

- organizaciju putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE:

- osobne sadržaje

- ručak