Šijanska cesta 452100 Pula, Hrvatska
+385 (52) 356 500brioni@brioni.hr

 NAPOLEONOVA STAZA I DVORAC MIRAMARE

 

DATUM: 06.11.2022. (nedjelja)

 

POLAZAK: AUTOBUSNI KOLODVOR U PULI U 7,00 SATI, MOGUĆNOST UKRCAJA NA GRANIČNOM PRIJELAZU KAŠTEL

 

Polazak s autobusnog kolodvora u Puli u 7,00 sati. Putovanje preko graničnog prijelaza Kaštel do mjesta Opicina uz usputna zaustavljanja..

Iz Opicine, od Napoleonovog obeliska počinje pješačka staza pogodna za pješačenje za sve uzraste. Prostire se do Prosecca. Na stazi dugoj oko 4 km (u jednom smjeru) uživati ćete u lijepom pogledu na Trščanski zaljev i dvorac Miramare.

Po dolasku, mogućnost posjete jednom od najpoznatijih trščanskih motiva - DVORCU MIRAMARE (u prijevodu sa španjolskog "gledati more").

Dvorac je dao sagraditi habsburški nadvojvoda Ferdinand Maksimilijan 1860. godine, a u njemo je svojevremeno često boravila i popularna carica Sisi. Osim samog dvorca i parka, zanimljive su i šetnice koje ga okružuju i s kojih se pruža izvrstan pogled na grad, more i okolicu.

Nakon odmora i uživanja u lijepom pogledu, prekrasnim vrtovima i dvorcu, nastavljamo pješačiti i dolazimo do marijanskog svetišta Monte Grisa. Od tamo imamo još kratko vrijeme hodanja za dolazak u Opicinu.

Po završetku odlazak prema Kopru. Slijedi razgled grada i mogućnost ručka.

Povratak u Pulu oko 20,00 sati.

Cijena putovanja formirana je na bazi min. 30 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih agencija zadržava pravo na povećanje cijene izleta ili otkazivanja. Prijave za izlet moguće su najkasnije tri dana prije polaska na izlet. Rezervacija se potvrđuje uplatom u poslovnici agencije Brioni Pula, autobusni kolodvor, Trg 1. istarske brigade 1, 52100 Pula. Radno vrijeme 8,00-16,00 sati, subotom 8,00-13,00 sati.

 

                                                 CIJENA:

                                    150,00 kn - 19,91 EUR-a

CIJENA UKLJUČUJE:

- prijevoz autobusom visoke turističke klase

- voditelj putovanja

-organizaciju putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE:

- ulaznicu za dvorac MIramare 12,50 EUR-a

-osobne sadržaje