Šijanska cesta 452100 Pula, Hrvatska
+385 (52) 356 500brioni@brioni.hr
PRTLJAGA

RUČNA PRTLJAGA?

Ručna prtljaga su stvari koje se mogu unijeti u vozilo i smjestiti na za to određeno mjesto, a koje putnik čuva sam.

Pod ručnom prtljagom podrazumijevaju se u pravilu stvari manjih dimenzija, kao što su ručne torbe, mreže i slično, koje se mogu stavljati na policu iznad sjedala u autobusu ili ih putnici mogu držati kod sebe, ispod sjedišta, ali tako da ne smetaju drugim putnicima.

 

PUTNIČKA PRTLJAGA?

Pod putničkom prtljagom podrazumijevaju se kovčezi, torbe, ruksaci i slično, a usluga prijevoza se naplaćuje.

Pod predmetima koji se ne smatraju putničkom prtljagom podrazumijevaju se predmeti koje putnik nosi sa sobom kao što su: sanduci, košare, vreće, omoti i slični predmeti koji se po svojim dimenzijama i težini mogu smjestiti u prostor za prijevoz prtljage i naplaćuju se prema važećem cjeniku.

 

NEPRAĆENA PRTLJAGA?

Nepraćena prtljaga su stvari koje ne prati putnik u vozilu, a koje prijevoznik preuzima na prijevoz uz prateći dokument (prtljažnicu) i isporučuje na ugovorenom odredištu naznačenom u voznoj karti.

Ugovorom o prijevozu nepraćene prtljage prijevoznik se obvezuje da će preuzetu prtljagu prevesti do ugovorenog odredišta i uručiti je primatelju ili po njemu ovlaštenoj osobi (osoba koja posjeduje punomoć od primatelja). Cjenik nepraćene prtljage dostupan ovdje

 

KOLIKO KOMADA PRTLJAGE MOGU PONIJETI SA SOBOM NA PUTOVANJE?

Prijevoznik može na zahtjev putnika primiti na prijevoz najviše dva komada prtljage, a i više ako raspolaže potrebnim prtljažnim prostorom te ujedno ne opterećuje vozilo.

 

CIJENE PRIJEVOZA PUTNIČKE PRTLJAGE?

Cijena prijevoza putničke prtljage na tuzemnim autobusnim linijama prijevoznika Brioni iznosi 1,50 EUR.

 

IZGUBLJENA PRTLJAGA

Ukoliko ste izgubili nešto vozeći se našim linijama ili ste pronašli stvar koju je netko izgubio, molimo Vas da nas kontaktirate putem sljedećeg formulara

Odgovorit ćemo u najkraćem vremenskom roku.