Šijanska cesta 452100 Pula, Hrvatska
+385 (52) 356 500brioni@brioni.hr
USEFUL INFORMATION

Od 1. siječnja 2018. godine stanice za tehnički pregled vozila postaju nadležne za obavljanje poslova registracije vozila, izdavanje izvoznih i pokusnih pločica te ostalih s time povezanih poslova. 

Kako bi Vam omogućili jednostavnije, brže i efikasnije obavljanje tehničkog pregleda donosimo Vam nekoliko korisnih informacija, koje bi trebali znati prije dolaska na stanicu za tehnički pregled vozila. Da bi ste se Vašim vozilom uključili u promet na cestama, osim što vozilo mora biti tehnički ispravno, što se dokazuje tehničkim pregledom, vozilo mora biti i registrirano.

Prva registracija vozila obavlja se u stanici za tehnički pregled vozila, u stanici mu se dodijeljuju i registracijske pločice.

Registracija vrijedi godinu dana, odnosno potrebno ju je godišnje obnavljati. Svako produljenje registracije najpovoljnije i najbrže je obaviti u stanici za tehnički pregled vozila.

Dokumenti potrebni prilikom prve registracije:

 

NOVO VOZILO


PRAVNE OSOBE:
-račun za vozilo
-izjava o sukladnosti vozila (homologacija)
-punomoć za osobu koja dolazi na tehnički pregled
-*u nekom slučajevima je potrebno i porezno rješenje da je plaćen poseban porez na motorna vozila te izjava koja dokazuje da je trgovac ovlašteni prodavač navedene marke vozila

FIZIČKE OSOBE:
-osobna iskaznica vlasnika vozila
-račun
-izjava o sukladnosti vozila (homologacija)
-*isto kao pravne

 

PRODUŽENJE REGISTRACIJE

 

PRAVNE OSOBE:
-punomoć
-prometna dozvola
-knjižica vozila
-osobna iskaznica od osobe koja dolazi na tehnički

FIZIČKE OSOBE:
-osobna iskaznica vlasnika vozila
-prometna dozvola
-knjižica vozila

Prije prve registracije i prije svakog produljenja registracije vlasnik vozila obvezan je platiti propisana davanja. Riječ je o godišnjoj naknadi za ceste, obveznom osiguranju, godišnjoj naknadi za zaštitu okoliša te od 1. siječnja 2017. porezu na cestovna motorna vozila. Tek po uplati propisanih davanja ovlašteni djelatnik smije ovjeriti registraciju, odnosno produljiti registraciju vozila.

 

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA NA STP BRIONI

 

Slobodni smo Vam ponuditi mogućnost kartičnog plaćanja svim karticama, kao i posebnu pogodnost beskamatnog obročnog plaćanja za vlasnike Visa, MasterCard i Maestro kartica većine vodećih hvratskih banaka te za vlasnike Diners i American Express kartica. 

 

BESPLATNA USLUGA NA STP BRIONI

 

Ukoliko smatrate potrebnim, spremni smo Vam pružiti stručan savjet i besplatnu uslugu pripreme Vašeg vozila za tehnički pregled koja uključuje:

- analizu ispušnih plinova ( EKO test )

- kontrolu tlaka i dubinu gazećeg sloja guma,

- kontrolu ispravnosti i usmjerenosti svjetala,

- vizualnu kontrolu dijela upravljačkog i kočionog sustava na kanalu.